Rumba cubana

Rumba on kuubalaisen tanssin ydintä: sensuellia, hauskaa rytmin ja liikkeen ilotulitusta. Musiikki on afro-henkistä. Rumban lajeista paritansseja ovat rauhallinen yambú ja nopeatempoisempi, kujeileva guaguancó, lisäksi on miesten ”kukkoilutanssi” columbia. Kurssilla tutustutaan kaikkiin näihin rumban lajeihin. Rumbaa tanssitaan erillään ja sitä voi mainiosti tanssia ilman pariakin. Rumba rentouttaa ja rikastuttaa kehon liikekieltä ja sillä on hauska maustaa pari- ja soolosalsaaa. Rumba onkin erittäin suositeltavaa salsaa tanssiville, ja tietysti aivan kaikille!

Rumba is the very essence of all Cuban dances: sensual, funny fireworks of rhythm and movements. Music is afro-style. There are 3 different styles of rumba, of which peaceful, elegant yambú and faster, more tricky guaguancó are couple dances, and columbia is a battle of men. In this course we will get in touch with all of these styles of rumba. Rumba is danced separately and it can be danced without a couple. Rumba makes your body movements more relaxed and rich, and it is typical to mix it within salsa. So Cuban rumba is very recommended to salsa dancers, and of course for everybody!


OHJAAJA

Yordan

0442445231
(Yhteydenotot ensisijaisesti tekstiviestillä)
Geordanis, "Yoyo", on kuubalainen ammattitanssija ja -muusikko. Hän on kotoisin Santiagosta, sonin (salsan "esiäidin") syntysijoilta. Hän taitaa kuubalaisia tansseja laajalti afro-kuubalaisesta folkloresta nykypäivän populaaritansseihin, kuten reggaetoniin, ja sydäntä lähinnä on rumba (salsan esiäiti sekin). Hän on tanssinut useissa ammattiryhmissä, kuten Rumberos de Cuba ja Siete potencias. Hän haluaa välittää oppilailleen paitsi tanssin tekniikkaa, ennenkaikkea riemua ja musiikin tulkintaa. "Relajar el cuerpo!"